25 Nisan 2013 Perşembe

Make Up For Ever HD Primer




Make Up For Ever (MUFE) markasinin HD serisi tum dunyada cok begenilmis bir seri. Turkiye'ye gelmesine de cok sevinmistim zamaninda. Bu primer da yabanci makyaj bloglarinda cok ilgi goren bir urundu, bu yuzden bir sans vermek istedim. MUFE beni hayal kirikligina ugratmadi tabii ki :)


Bendeki 0 yani renksiz bir baz. Bunun corrector gorevini goren 6 rengi daha var: Green, Mauve, Caramel, Blue, Yellow, Pink. Mesela Green yani yesil olanini anneme aldik. Cildi cok hassas, ve yuzundeki kilcal damarlar cok belli oldugu icin kirmizi bir ton hakim suratina. Yesil primer yuzundeki kirmizi tonu notr hale getirip makyaj icin hazirliyor. Gercekten de ise yariyor!

Hem de 1 urunle 2 kus vuruyor, hem kirmizilik cozuluyor hem de mukemmel bir makyaj bazi :) Yani illa renksiz almak zorunda degilsiniz, kendi cildinizin durumuna, sorununa gore karar verebilirsiniz.


Oncelikle soylemem gerek ki cok hafif, sivi bir kivamda. Cok rahat dagiliyor ve cok guzel bir nemlendirme sagliyor! Ozellikle kis mevsiminde nemlendiriciler yetersiz gelirken makyaj alti icin imdada yetisiyor. Guzel nemlendirilmis bir cilt ise fondoten icin muhtesem bir zemin tabii ki...


Bu baz sayesinde fondoten veya artik cilt makyaji icin ne kullaniyorsaniz o urunun surulmesi kolaylasiyor, ciltle bir butun oluyor. Saglikli bir cilt goruntusu veriyor bence.

Ayrica makyaj bazlari bence makyajin en onemli yapi taslarindan biri.

M.A.C Eğitim Müdürü Hatice Özcan'a gore makyaj baz ürünleri cildi pürüzsüzleştirerek fondötenin örtücülüğüne katkıda bulunur. Bu sayede gözenekler, akne, siyah nokta ve leke gibi cilt kusurlarının daha iyi gizlenmesine yardimci olur. Ayrıca üzerine uygulanacak ürünlerin cilde rahatça dağıtılmasını sağlayacağı için daha homojen bir sonuç elde edilmesine yardımcı olur. Makyaj ürünlerinin kalıcılığını ve performansını arttırır.


Yapisi gordugunuz uzere akiskan, yumusacik. Kokusu ferah. Sans verilebilecek bir urun, Sephora'lardan alabilirsiniz... Fiyati fazla gelirse ama yine de bir makyaj bazi kullanmak istiyorum derseniz Flormar'da veya Essence markasinda da makyaj bazlari bulabilirsiniz.


3 yorum:

  1. Daha geçen hafta bunun yeşilini arkadaşıma zorla aldırdım, çok söylendi ne işe yarayacak diye ama aldı sonunda. Fiyatını kesinlikle hakediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya bence gercekten tam "sorun cozucu" derler ya oyle urunler cidden :) annemin suratinda da mukemmel is cikardi, ben oylesine 0 noyu almistim, primer onemli bisi ya :) tee zamaninda senden gormustum bunu, ne yazdin be JM ne okurduk be JM :D

      Sil
  2. Merhaba fiyatı ne kadar acaba bunun?

    YanıtlaSil