17 Eylül 2009 Perşembe

Rimel Fırçası Temizleme Hakkında

Ağustos başında yayınladığım Makyaj Sırları yazısına rimel fırçası temizleme ile ilgili birçok yorum gelmişti, araya koleksiyonlar ve hastalıklar girdi ne yazık ki... Kısmet bugüneymiş...

Rimel fırçası hem hijyen bakımından hem de makyajda istenilen sonucu vermek bakımından gerekli kuraldır. Mağazalarda hepimiz rimel denerken, herkesin denediği fırçalara el atabiliyoruz. Deneme yaparken mağazalarda bulunan tek kullanımlık fırçaların tercih edilmesi özellikle gerekir.

Tek kullanımlık rimel fırçaları maskara fırçasıyla aynı olmayacaktır kimi zaman... Bugünlerde bu profesyonel hizmeti G. Armani, Mac gibi birçok makyaj markası sunuyor.

Kişisel maskara kullanımına gelince, hem hijyen hem de maskaraların kurumaması ve istenilen kirpiklere sahip olmak için çok sıklıkla olmasa da ayda 1 kere temizlenmesi faydalıdır. Unutmamalıyız ki bir maskaranın ömrü 6 aydır... Peki bu temizlik nasıl olacak? Bir bardağın içine, 1/2 çay bardağı miktarında ılık su, azcık yüz temizleme jeli ve birkaç damla göz makyajı temizleme jeli koyulacak. Fırça birkaç dakika bu karışımın içinde bekletip duru sudan geçirilecek...

Eğer benim bunu yapacak vaktim yok diyorsanız, maskara fırçasını ılık sudan geçirerek kalıntıların akmasını sağlayabilirsiniz en azından... Çünkü maskaranın her kullanımında üzerinde biriken ve yapışan çok şey oluyor; kirpikler dökülüp yapışıyor, far tozları ve kendi tortusu kuruyor. Fırça kendi istenilen özelliğini yitiriyor ve maskara çabuk kuruyor diyenler içinse maskara sürerken ağzının çok açık kalmaması ve içine tampon yapılmaması gerektiğini söyleyebiliriz.

Fırçanın birkaç defa maskara tüpüne sokulup çıkarılması çok hava almasına ve kurumasına neden olur. Bunun yerine fırçayı tek seferde içinde çevirerek çıkarmalıyız.

*Bir başka öneri de rujlarla ilgili... Kullandığımız rujların şeklini kaybetmesi ve pislenmesi durumunda, rujları tüm yüzeyini ve kabını ıslak bir mendille hafif hareketlerle temizleyebiliriz. Ardından rujun ucunu aşağıdan yukarıya doğru çok ince bir tabaka keserek şekil verebiliriz. Fakat dikkat edilmesi gereken sadece bu iş için kullanılan küçük bir falçata tarzı bir alet kullanmamız...

Aslı Demirel

Caramel'den not: Bu yazı özellikle benim için çok faydalı oldu çünkü rimellerime hiç özen göstermediğimi farkettim! Hem hiçbir zaman temizlemediğimden hem de tüpün içine tampon yapmaktan sınıfta kaldığımı itiraf ediyorum :)) Demek bu yüzden 1 aydan sonra istediğim verimi alamıyordum rimellerimden... Bundan böyle sevgili Aslıcığımın önerilerine harfi harfine uyacağım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder